Domáci šťavnatý chlebík bez múky
Máte chuť na dobrý, a pritom zdravý chlebík, napríklad po tréningu? Potom vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj pre ľudí intoleranciou na laktózu.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 4
Suroviny
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 100 g vločiek z quinoy
- 50 g slnečnicových semien
- 50 g tekvicových semien
- 50 g ľanových semiačok (celých)
- 2 PL rasce
- 1 PL himalájskej soli (nie kopcovitú)
- 3 PL olivového alebo ľanového oleja
Postup
Všetky semiačka a rascu rozmixujeme s vodou v mixéri. Vody pridáme raz toľko, ako je objem semiačok. Rozmixovanú hmotu spojíme s vločkami, pridáme soľ a olej.
Cesto musí byť skôr husté. Ak je však husté príliš, pridáme vodu. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme tam cesto. Celé cesto popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 – 30 min.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.