Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Domáci šťavnatý chlebík bez múky

Oľga Bartalská

Máte chuť na dobrý, a pritom zdravý chlebík, napríklad po tréningu? Potom vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj pre ľudí intoleranciou na laktózu.

Domáci šťavnatý chlebík bez múky
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
18. MAR 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 4

Suroviny

  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 100 g vločiek z quinoy
  • 50 g slnečnicových semien
  • 50 g tekvicových semien
  • 50 g ľanových semiačok (celých)
  • 2 PL rasce
  • 1 PL himalájskej soli (nie kopcovitú)
  • 3 PL olivového alebo ľanového oleja

Postup

Všetky semiačka a rascu rozmixujeme s vodou v mixéri. Vody pridáme raz toľko, ako je objem semiačok. Rozmixovanú hmotu spojíme s vločkami, pridáme soľ a olej.

Cesto musí byť skôr husté. Ak je však husté príliš, pridáme vodu. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme tam cesto. Celé cesto popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 – 30 min.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Domáci šťavnatý chlebík bez múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.