Domáci Raffaello cheesecake bez cukru
Sladký dezert bez výčitiek, ktorý zvládnu pripraviť aj začiatočníci do 30 minút.
Celkový čas prípravy: 30 minút
Porcie: 16
Suroviny:
Korpus:
- 130 g ovsených vločiek
- 1 PL kávy
- 50 g mletých vlašských orechov
- 1 PL medu
- 2 PL mandľového mlieka
- 120 g roztopeného masla
Náplň:
- 750 g nízkotučného hladkého tvarohu
- 250 g mascarpone/ricotty
- 2 PL medu
- 150 g kokosu
- 100 g bielej čokolády
- 50 g celých alebo drvených mandlí
- 100 g džemu
Na ozdobu:
- jedlé kvety
- strúhaný kokos
Postup:
Ovsené vločky pomelieme v mixéri, primiešame kávu, mleté orechy a premiešame.
Do zmesi pridáme roztopené maslo, med, mandľové mlieko (môžete použiť aj klasické mlieko) a znova premiešame.
Hotovú zmes rovnomerne rozotrieme do otvárateľnej tortovej formy a utlačíme pohárikom do jednej roviny. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tvaroh a mascarpone vyšľaháme. Pridáme med a vymiešame dohladka.
Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu. Keď je roztopená, pridáme do nej niekoľko lyžíc tvarohovej zmesi a vymiešame. Následne celú zmes primiešame naspäť k tvarohovej plnke a vymiešame. Pridáme strúhaný kokos a znova vymiešame.
Korpus po stuhnutí vyberieme z chladničky a môžeme natrieť džemom.
Plnku rovnomerne natrieme asi do polovice tortovej formy. Potom zoberieme mandle a rovnomerne ich poukladáme na plnku a opäť rozotrieme zbytok plnky až povrch tortovej formy a dáme stuhnúť.
Stuhnutý cheesecake ľubovoľne ozdobíme strúhaným kokosom a jedlými kvietkami.
Výživové hodnoty/1porcia: 415 kJ, 99 kcal, 7 g tukov, 2 g bielkovín, 6 g sacharidov
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.