Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom

Jana Chytráčková

Cestoviny to nie sú len špagety či kolienka. Veľmi obľúbené sú aj sýte gnocchi, podobajúce sa na naše halušky, ktorý si pripravíte jednoducho a rýchlo aj doma.

Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom
Zdroj: Photo by Toa Heftiba on Unsplash
3. SEP 2020

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 2

Suroviny:

  • 150 g špaldovej múky
  • 250 g uvarených zemiakov
  • 20 g masla
  • 1 balenie baby špenátu
  • 1 biely jogurt
  • 1 vajce
  • 1 PL (polievková lyžica) olivového oleja
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke. Následne uvarené rozpučíme, pridáme múku, vajíčko a urobíme z toho cesto.

Cesto si rozdelíme na menšie časti. Tie následne rozdelíme na dlhšie šúľky a tie pokrájame nožom na malé halušky. Do nich potom prstom urobíme "vaničku" a vytvorili sme tak gnocchi. Tie dáme do osolenej vriacej vody na cca 3 minúty, alebo až pokým nevyplávajú hore.

Na panvici roztopíme maslo, pridáme olivový olej a baby špenát. Opečieme na oleji cca 3 minúty.

Do panvice so špenátom pridáme gnocchi a navrch pridáme bryndzu zmiešanú s jogurtom a poriadne premiešame.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

Zdeno.B
Zdeno.B
 4.9.2020 22:08

na fotce to vypadá skvěle, ale potřeboval bych tak dvě porce aspoň haha