Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom
Cestoviny to nie sú len špagety či kolienka. Veľmi obľúbené sú aj sýte gnocchi, podobajúce sa na naše halušky, ktorý si pripravíte jednoducho a rýchlo aj doma.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 2
Suroviny:
- 150 g špaldovej múky
- 250 g uvarených zemiakov
- 20 g masla
- 1 balenie baby špenátu
- 1 biely jogurt
- 1 vajce
- 1 PL (polievková lyžica) olivového oleja
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke. Následne uvarené rozpučíme, pridáme múku, vajíčko a urobíme z toho cesto.
Cesto si rozdelíme na menšie časti. Tie následne rozdelíme na dlhšie šúľky a tie pokrájame nožom na malé halušky. Do nich potom prstom urobíme "vaničku" a vytvorili sme tak gnocchi. Tie dáme do osolenej vriacej vody na cca 3 minúty, alebo až pokým nevyplávajú hore.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme olivový olej a baby špenát. Opečieme na oleji cca 3 minúty.
Do panvice so špenátom pridáme gnocchi a navrch pridáme bryndzu zmiešanú s jogurtom a poriadne premiešame.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.
Diskusia k článku - Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom
Nový príspevok
na fotce to vypadá skvěle, ale potřeboval bych tak dvě porce aspoň haha