Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Cviklový prívarok s varenou pohánkou a tofu

Pripravte si chutný a zdravý cviklový prívarok, ktorý vás zasýti a telu dodá množstvo dôležitých živín. Jeho príprava trvá len 30 minút a môžete jesť.

Cviklovy privarok_Zdrave rychlovky
Zdroj: CVIČTE.SK
6. JUN 2019

Celkový čas prípravy: 30 minút

Porcie: 4

Suroviny cvikla:

  • 1 jarná cibuľka
  • 4 veľké cvikly (cca 750 g)
  • 400 ml vody
  • 2 kopcovité lyžice Hrašky
  • 1 lyžička ume octu alebo pasty
  • 1 lyžička himalájskej soli

Suroviny pohánka:

  • 200 g lúpanej pohánky alebo pohánkovej lámanky
  • 500 ml vody
  • 1 lyžička himalájskej soli
  • riasa kombu (asi 2 cm plátok)

Suroviny tofu:

  • 1 lahôdkové tofu

Postup:

Cibuľku si nakrájame na kolieska, jemne osmažíme na lyžici prepusteného masla ghí. Pridáme nahrubo nastrúhanú cviklu, alebo tenšie hranolčeky, aby sa nám čím skôr uvarila.

Ak vás zaujímajú pozitíva červenej repy, neváhajte, a prečítajte si tento článok. 

Vo vode rozmiešame Hrašku (zmes strukovín na zahusťovanie pokrmov), pridáme k cvikle a necháme prikryté variť.

Uvaríme si pohánku. Výhodou pohánky, okrem jej nutričných hodnôt, je aj rýchlosť prípravy. Stačí ju len minút zvariť a nechať dôjsť pod pokrievkou.

Ak máte riasu kombo, pridajte ju k pohánke. Táto riasa, pridávaná napríklad k strukovinám, skracuje dobu varenia, ale hlavne pridáva cenné živiny a zlepšuje stráviteľnosť jedla. Má vysoký obsah jódu. Keď nezabudnem, pridávam ju vždy, napríklad pri varení ryže či strukovín.

Tofu si pokrájame na kúsky a opečieme nasucho na panvici. Prívarok podávame s pohánkou a opečeným tofu.

Výživové hodnoty na porciu: 1537 kJ/366 kcal, 6 g tukov, 59 g sacharidov, 17 g bielkovín, GL priemer na 100 g 2

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklový prívarok s varenou pohánkou a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.