Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Cviklovo-zemiakový šalát s grilovanou makrelou – naj na imunitu

Práve je sezóna cvikle a jabĺk, ktoré si s imunitou hravo poradia. Cvikla znižuje hladinu cholesterolu, zmierňuje infekcie dýchacích ciest, obnovuje funkcie pečene a obličiek, má protirakovinotvorné účinky a šťava z cvikly je prospešná pri menštruačných ťažkostiach. A okrem iného dodáva vlasom lesk, pleti pružnosť a nechtom pevnosť. No nedajte si:)

Cviklovo-zemiakový šalát s grilovanou makrelou – naj na imunitu
21. NOV 2013

SUROVINY

 Ingrediencie na šalát :

  • 1/2kg nových zemiakov
  • 4 kúsky uvarenej červenej repy
  • ½ malého uvareného zeleru
  • 1 červená cibuľa
  • 4 PL olivového oleja
  • 4PL citrónovej šťavy
  • 1PL bieleho balzamika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne mleté korenie
  • bylinky (ja som použila pažitku a koriander, ale fajn je aj petržlenová vňať alebo jarná cibuľka)

 

Ingrediencie na makrelu:

  • 1 údená makrela
  • 2-3PL olivového oleja
  • 1ČL strúhanej citrónovej kôry z bio citróna
  • 1PL citrónovej šťavy
  • hrsť čerstvej koriandrovej vňate
  • Soľ, korenie
  • chilli

POSTUP 

Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky a premiešame s nakrájanou repou a zelerom. Zmiešame olivový olej, ocot, citrónovú šťavu, najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, soľ, korenie, najemno nakrájané bylinky a poriadne premiešame spolu so zeleninou. Kto má rád plnšiu chuť, môže pridať hustý biely jogurt.

Makrelu z každej strany na chrbte narežeme (cca 5 rezov, nie až ku kosti, stačí tak 1cm), ogrilujeme z oboch strán (cca 5-6 minút z každej strany). Zmiešame olivový olej, strúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu, nasekaný koriander, chilli, osolíme, okoreníme. Omáčkou potrieme makrelu a podávame.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklovo-zemiakový šalát s grilovanou makrelou – naj na imunitu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.