Cuketový koláč s čokoládou
Ku kvalitným športovým výkonom patrí aj vhodná strava. Cuketový koláč s čokoládou je obľúbený recept hokejistu Ľubomíra Sekeráša. Zdravé, chutné a pritom výživné jedlo, ktoré si pripravíte jednoduho aj doma.
Celkový čas prípravy: 45 min.
Porcie: 12
Suroviny
- 200 g cukety
- 150 g jablčného pyré
- 4 vajcia
- 140 g hladkej celozrnnej
- špaldovej múky
- 200 g horkej čokolády
- 100 g trstinového cukru
- 75 g masla
- 2 ČL kakaa
- ½ ČL prášku do pečiva
- ¼ ČL sódy bikarbóny
- ½ citróna
- štipka škorice
Postup
Cuketu umyjeme, odrežeme konce a zmixujeme v mixéri. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Rozmixovanú cuketu, čokoládu, zmäknuté maslo a cukor zmiešame v mise.
Pripravíme si jablkové pyré. Ošúpeme jablká, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme štipku škorice, šťavu z citróna a necháme podusiť tak, aby jablká úplne zmäkli. Následne ich ešte popučíme vidličkou.
V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, sódu bikarbónu, kakao a všetko zamiešame. Do misky s múkou pridáme jablkové pyré, cuketovú zmes s čokoládou a všetko spolu dobre premiešame, aby sa cesto prepojilo. Na záver postupne pridávame vajcia a opäť poriadne zamiešame. Cesto má konzistenciu uvareného pudingu.
Do okrúhlej formy vložíme papier na pečenie a vlejeme do nej cesto. Pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Chcete ďalšie rýchle a chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností? Nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.supershape.sk.