Cuketový koláč s bylinkami a paradajkami
Ak chcete dostať do tela viac zeleniny, pridajte do koláčov cuketu. Ideálne aj pre tých, ktorí chcú zhodiť pár kíl.
Slané verzie koláčov sú výborným nástrojom, keď potrebujete do jedla "prepašovať" viac zeleniny. Nastrúhaná cuketa v tomto prípade dodá koláču vláčnosť a skvelú chuť. Navyše príprava je veľmi jednoduchá.
Budete potrebovať:
350 g cukety
270 g špaldovej hladkej múky
2 paradajky
1 prášok do pečiva
2 vajíčka
250 g bieleho jogurtu
85 g masla
tymián
kurkuma, provensálske korenie
soľ, čierne korenie
oregano, bazalka
Postup:
1. Cuketu si nastrúhame na drobno.
2. Pridáme zvyšné suroviny okrem paradajok.
3. Všetky suroviny dôkladne premiešame, cesto vylejeme do formy na pečenie.
4. Na vrch poukladáme nakrájané paradajky, kolieska cukety a pečieme na 200 stupňoch cca 50 minút.
Dobrú chuť!