Cuketové zoodles s avokádovou omáčkou
Tento recept je nenáročný na prípravu, veľmi chutný, svieži a tiež bezlaktózový. Cuketu môžete nahradiť baklažánom, no vtedy ho nechajte v marináde z olivového oleja a himalájskej soli namočený cca 20 minút.
Celkový čas prípravy: 15 min.
Porcie: 3
Suroviny
- 2 cukety
- 2 avokáda
- 100 g mandľových lupienkov
- 1 ČL himalájskej soli
- 1 PL bazalky
- 3 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
Postup
Cuketu nastrúhame škrabkou na tenké plátky a odložíme nabok. Vnútro cukety nestrúhame.
Avokáda, mandle, citrónovú šťavu, soľ, bazalku a dve lyžice olivového oleja dáme do mixéra a rozmixujeme na jemnú omáčku.
Cuketové plátky restujeme 3 až 4 minúty na 1 PL olivového oleja a rozpučenom cesnaku.
Následne plátky cukety zmiešame s avokádovou omáčkou, rozdelíme na 3 porcie a podávame.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.