Pridaj sa do Supershape LETNEJ VÝZVY, začať môžeš aj DNES!

Cuketové zoodles s avokádovou omáčkou

Lucia Moncman

Tento recept je nenáročný na prípravu, veľmi chutný, svieži a tiež bezlaktózový. Cuketu môžete nahradiť baklažánom, no vtedy ho nechajte v marináde z olivového oleja a himalájskej soli namočený cca 20 minút.

Cuketové zoodles s avokádovou omáčkou
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
17. FEB 2022

Celkový čas prípravy: 15 min.

Porcie: 3

Suroviny

  • 2 cukety
  • 2 avokáda
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 PL bazalky
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna


Postup

Cuketu nastrúhame škrabkou na tenké plátky a odložíme nabok. Vnútro cukety nestrúhame.

Avokáda, mandle, citrónovú šťavu, soľ, bazalku a dve lyžice olivového oleja dáme do mixéra a rozmixujeme na jemnú omáčku.

Cuketové plátky restujeme 3 až 4 minúty na 1 PL olivového oleja a rozpučenom cesnaku.

Následne plátky cukety zmiešame s avokádovou omáčkou, rozdelíme na 3 porcie a podávame.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketové zoodles s avokádovou omáčkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.