Cuketová pizza ako zdravá rýchlovka
Táto pizza obsahuje dostatok bielkovín, ktoré sú pre telo veľmi dôležité. Výborné zdroje bielkovín sú práve ryby a strukoviny. Cuketa je kaloricky jedna z najmenej náročných zelenín, zároveň by mala byť ľahká na trávenie. Môžete zvoliť aj inú rybu a oblohu vždy podľa toho, čo doma máte, alebo na čo máte chuť.
Celkový čas prípravy: 35 min.
Porcie: 2
Suroviny
- 2 cukety
- 120 g pstruha
- 20 g halloumi syra
- 150 g ružičkového kelu
- 2 PL ghí masla
- 20 g vlašských orechov
- 1 PL medu
- 1 ks červenej cibule
- zelenina podľa chuti
Postup
Cukety ošúpeme a nastrúhame. Jemne ich osolíme a necháme pustiť vodu, ktorú z nich vyžmýkame a zlejeme. Rybu zmixujeme na kašu. Všetko spolu zmiešame a pridáme nastrúhaný halloumi syr.
Cesto rozprestrieme na plech, najlepšie dierkovaný a vystlaný papierom na pečenie, a pečieme na 170 °C asi 20 minút.
Uprostred tohto času pridáme kolieska červenej cibule. Ružičkový kel oblanšírujeme a potom jemne orestujeme na troche ghí masla s vlašskými orechami. Na konci necháme mierne skaramelizovať s trochou medu.
Celú zmes rozložíme na pizzový základ a ešte chvíľu pečieme. Navrch môžeme nasypať nastrúhaný parmezán, aby sa všetko pekne stmelilo.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.