Cranberry Love
Brusnicová RAW tortička spája tri lahodné a zdravé vrstvy: kokosovú, čokoládovú a ovocnú.
Tento dezert sa pripravuje aj na kurze „nevarenia“ RAW FOOD v škole varenia Chefparade.
Suroviny:
- 2 šálky kokosu
- ½ šálky chia semiačok
- ½ pohára datľovej pasty
- 3 lyžice kokosového oleja
- 1 malá lyžica škorice
Čokoládový krém:
- 2 zrelé avokáda
- ½ šálky agáve sirupu
- 1 lyžica vanilkového prášku
- ½ šálky vody
- ½ šálky raw kakaového prášku
- ½ šálky kokosového oleja
Cranberry topping:
- 1 šálka sušených brusníc, 6 hod namočených vo vode
- 2 lyžice vody
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 3 lyžice Psyllium PLUS
Postup:
Kokos s chia semiačkami pomelieme v mixéri a zmiešame v miske s ostatnými ingredienciami. Zatlačíme do tortovej formy a dáme do chladničky. Medzitým si pripravíme druhú vrstvu. Zmiešame všetky ingrediencie v mixéri, ako posledný dáme kakaový prášok. Natrieme na korpus a dáme do chladničky. Medzitým si pripravíme tretiu vrstvu. Sušené brusnice vymiešame v mixéri s ostatnými ingredienciami na hustý krém a naplníme do striekacích vreciek. Nanesieme na druhú vrstvu. Necháme stuhnúť, vyklopíme a podávame.
Také, ale aj iné RAW dobroty vás naučia na kurze „nevarenia“ RAW FOOD v škole varenia Chefparade.