Ingrediencie:
- 330 g horkej čokolády (najlepšie 70% kakaa)
- 300 g masla
- 7 vajec
- 150 g hnedého cukru
- 115 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička škorice
- štipka soli
- 350 g malín (môžu byť aj mrazené, je ale dobré ich nechať poriadne odkvapkať a osušiť servítkou, aby neboli veľmi vodnaté)
Postup:
Čokoládu spolu s maslom pri nízkej teplote roztopíme v hrnci a necháme vychladnúť. Zatiaľ začneme šľahať bielko, do ktorého pridáme štipku soli a postupne pri šľahaní pridávame hnedý cukor. Do polovice vyšľahaného bielka vmiešame žĺtka a preosiatu múku so škoricou. Zmiešame s druhou polovicou bielka a nakoniec opatrne pridáme aj čokoládovu s maslom.
Čokoládové cesto vlejeme do malých tartelettes formičiek. Ja som pár robila s papierom na pečenie, čo ale nie je veľmi dobré, lebo až tak pekne nevyniknú okraje. Preto je dobré si formičky vymastiť a cesto vliať priamo do formičky. (Ja som to urobila úplne bez mastenia a nič sa neprilepilo – masla je tam napokon dosť, ale asi záleží aj od formičiek. Keď máme cesto vo formičkách, pridáme navrch veľa malín a dáme na160 stupňov piecť na cca 30 minút.