Čokoláda z javorového sirupu a kakaových bôbov
Ak si pripravíte čokoládu z kakaového masla, kakaového prášku, lieskovcov, medu a ďalších surovín, vaše chuťové poháriky sa vám poďakujú.
(bez obsahu laktózy, bezlepkové, bezvaječné, bez cukru, raw)
Čas prípravy: menej ako 3 hodiny
Bez varenia
Suroviny na 10 porcií:
- 100 g bio kakaového masla
- 150 g bio raw kakaového prášku
- 100 g bio lieskových orechov
- 3 PL bio drvených kakaových bôbov
- 1 PL bio medu
- 2 PL javorového sirupu
Príprava:
Medovo – oriešková raw čokoláda
Kakaové maslo pomaly rozpúšťame vo vodnom kúpeli (kakaové maslo dáme do misky, ktorú postavíme na hrniec s horúcou vodou tak, aby sa spodok misky nedostal do kontaktu s vodou). Postupne pridávame kakaový prášok a dobre vymiešame metličkou dohladka (ak kakao nie je dobre rozmiešané s kakaovým maslom, potom nám vznikne nejednotná a zrnitá štruktúra čokolády). Nakoniec pridáme med a opäť vymiešame. Do formy na čokoládu rovnomerne rozsypeme 70 g lieskových orieškov, potom ju naplníme horúcou čokoládou. Nakoniec vrch opäť posypeme zvyšnými orechmi.
Raw čokoláda s javorovým sirupom a kakaovými bôbmi
Zopakujeme celý postup ako pri medovo-orieškovej čokoláde, ale keď je čokoláda hotová, tak namiesto medu pridáme javorový sirup. Do čokoládovej formy rovnomerne rozsypeme 2 PL drvených kakaových bôbov a potom ju naplníme horúcou čokoládou. Nakoniec vrch posypeme zvyškom kakaových bôbov.