"Čokoláčik" bez múky
Čokoládový koláčik bez múky? Dá sa to vôbec? A ako niečo také môže chutiť?
Čo potrebujeme na prípravu?
- 2 plechovky červených fazuliek
- 3 vajcia
- 1 šálku trstinového cukru
- 6 lyžíc kokosového oleja (použiť s vôňou)
- 6 lyžíc kakaa
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- štipku soli
Ako na to?
Potrebujeme dve nádoby: v jednej jemne premiešame kakao s práškom do pečiva a škoricou, v druhej zmixujeme vajíčka, cukor a kokosový olej. Potom pridáme fazuľu (ak sú z plechovky, treba ich poriadne poumývať, pretože sú väčšinou v slanom náleve) a ponorným mixérom zmixujeme do hladkej konzistencie. Následne pridáme kakao a miešame drevenou varechou tak, aby sa nám všetky ingrediencie prepojili. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a zatiaľ si pripravíme tortovú formu vymastenú kokosovým olejom. Pečieme približne 40-45 minút a podávame posypané strúhaným kokosom, alebo s ovocím podľa vlastného výberu.
Odporúčame prečítať: Jogurtový koláč s čokoládou a malinami
Zdroj receptu: fitshaker