Cícerová bábovka s orechmi
Nemajú vaše deti rady strukoviny? Prepašujte ich do bábovky, ktorá nielenže skvele chutí, ale je aj jednoduchá na prípravu.
Príprava: 50 minút
Porcie: 15 ks
Suroviny:
- 5 vajec
- 100 g kokosového cukru
- 3 ČL prášku do pečiva
- 250 g cíceru
- 70 g mletých orechov
- múka
- pohánková strúhanka
- kakao
- štipka soli
- konopné semienka
Postup:
Deň vopred si namočíme cícer do vody.
Pred varením ho prepláchneme, uvaríme domäkka a následne s trochou vody rozmixujeme.
Rozdelíme si vajíčka na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s trochou soli na sneh.
Do misky so žĺtkami pridáme cukor, mleté orechy, konopné semienka, prášok do pečiva a nakoniec cícerovú zmes. Všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielok.
Maslom si vymastíme formu na bábovku a vysypeme ju pohánkovou strúhankou. Môžete použiť takú, akú máte k dispozícii.
Cesto si rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej misky primiešame kakao (ja som použila 2 PL). Následne striedavo vlejeme do formy.
Pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Výživové hodnoty na 1 ks: 635 kJ/151 kcal, 6 g tukov, 6 g bielkovín, 18 g sacharidov, GL priemer 16
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.