Cícerová bábovka bez múky s konopnými semiačkami
Jana Šimkovičová
Žiada sa vám viac proteínov? Vyskúšajte cícerovú bábovku. Nie je to žiaden vtip, chutí výborne.
23. APR 2017
V poslednej dobe vyhľadávam bezlepkové a nie múčne recepty. Dôvody mám dva. Moje telo aktuálne nereaguje priaznino na lepok. Druhým dôvodom je, že nášmu dieťaťu, ktoré má veľmi múčnu stravu v škôlke, sa to snažím vykompenzovať takýmito receptami.
Čo ma na tejto verzii bábovky očarilo bola jej vláčna chuť, nie sypká. Ocenila to aj naša návšteva, z ktorej sme urobili pokusných králikov :)
Suroviny:
- 5 vajec
- 100 g kokosového cukru
- 3 ČL prášok do pečiva
- 250 g cícera
- 50 g mletých orechov / múka
- 20 g konopných semienok
- pohánková strúhanka
- kakao
- štipka soli
Postup
1. Deň vopred si namočíme cícer do vody.
2. Pred varením ho prepláchneme, uvaríme do mäkka a následne s trochou vody rozmixujeme.
3. Rozdelíme si vajíčka na žĺtka a bielky. Bielky vyšľaháme s trochou soli na sneh.
4. Do misky so žĺtkami pridáme cukor, mleté orechy, konopné semienka, prášok do pečiva a nakoniec cícerovú zmes. Všetko spolu premiešame.
5. Nakoniec pridáme sneh zbielok.
6. Vymastíme si formu na bábovku a vysypeme pohánkovou strúhankou. Môžete použiť aj inú, ak máte k dispozícii.
7. Vlejeme cesto do formy. Trochu cesta si necháne, primiešame kakao (ja som použila 2 PL kakaa) a vlejeme do formy.
8. Pečieme 35 minútn na 180 C.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)