Cícer v pikantnej omáčke
Pripravte si bielkovinovú bombu v štipľavej omáčke na obed či večeru do 25 minút.
Príprava: 25 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- 400 g cíceru (konzervovaného, alebo uvareného)
- 4 veľké mrkvy
- 1 ČL údenej mletej červenej papriky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g lúpaných rajčín (konzervovaných, alebo čerstvých)
- 1 čili paprička
- 150 ml bio zeleninového vývaru
- zemiaky
- 2 ČL medu
- zopár lístkov čerstvej mäty
- olivový olej
- ružová himalájska soľ
- 3 vetvičky čerstvého tymianu
- 1 bobkový list
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno. Olivový olej zahrejeme v hrnci, pridáme cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Do hrnca vložíme tiež údenú papriku a premiešame.
Pridáme cícer a na tenké rezančeky nakrájanú mrkvu. Za stáleho miešania podusíme asi 3 minútky, prilejeme lúpané rajčiny, med, zeleninový vývar, soľ, čili papričku a tymian. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a podusíme ešte asi 10 minút.
Podávame s ryžou, tarhoňou, zemiakovou kašou, s varenými alebo pečenými zemiakmi. Ozdobíme lístkami mäty.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 1203 kJ, 286 kcal, 6 g tukov, 10 g bielkovín, 44 g sacharidov, GL priemer 5
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.