Chutnali ste už tento hlivový paprikáš?
Tento zdravý recept využijete na obed či večeru. Ak nechcete použiť kurkumovú ryžu, možete ju nahradiť ľubovoľnou fit prílohou - jasmínovou alebo celozrnnou ryžou, bulgurom, quinoou prípadne tarhoňou.
Celkový čas prípravy: 20 min.
Porcie: 2
Suroviny
- 300 g hlivy ustricovej
- 200 ml ryže (jedna šálka)
- Jedna červená cibuľa
- 1/3 póru
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL octu
- 1 ks červenej kapie
- kurkuma
- drvená rasca
- mletý koriander
- maslo
- soľ
Postup
V hrnci rozpálime olej, nasypeme ryžu, miešame a minútku opečieme.
Prisypeme kurkumu, soľ, zamiešame a dolejeme vriacou vodou cca 1 cm nad ryžu. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10 až 12 minút, pokým nie je mäkká
Keď je ryža hotová, vypneme sporák, zamiešame jednu či dve lyžice masla, prípadne ešte dosolíme a necháme chvíľu dôjsť pod pokrievkou. Medzitým si na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista.
Pór, hlivu aj papriku si nakrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Prelisujeme cesnak, prisypeme rascu, koriander, ocot, soľ, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút.
Ak chceme mať aj šťavu, podlejeme ešte vodou, v ktorej rozhabarkujeme 1 zarovnanú čajovú lyžičku škrobu.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.