TU nájdeš vyše 100 tréningov už za 6,50 € mesačne

Chutnali ste už tento hlivový paprikáš?

Tinka Karmažín

Tento zdravý recept využijete na obed či večeru. Ak nechcete použiť kurkumovú ryžu, možete ju nahradiť ľubovoľnou fit prílohou - jasmínovou alebo celozrnnou ryžou, bulgurom, quinoou prípadne tarhoňou.

Chutnali ste už tento hlivový paprikáš?
Zdroj: Tinka Karmažín
28. OKT 2021

Celkový čas prípravy: 20 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 300 g hlivy ustricovej
  • 200 ml ryže (jedna šálka)
  • Jedna červená cibuľa
  • 1/3 póru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL octu
  • 1 ks červenej kapie
  • kurkuma
  • drvená rasca
  • mletý koriander
  • maslo
  • soľ

Postup

V hrnci rozpálime olej, nasypeme ryžu, miešame a minútku opečieme.

Prisypeme kurkumu, soľ, zamiešame a dolejeme vriacou vodou cca 1 cm nad ryžu. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10 až 12 minút, pokým nie je mäkká

Keď je ryža hotová, vypneme sporák, zamiešame jednu či dve lyžice masla, prípadne ešte dosolíme a necháme chvíľu dôjsť pod pokrievkou. Medzitým si na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista.

Pór, hlivu aj papriku si nakrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Prelisujeme cesnak, prisypeme rascu, koriander, ocot, soľ, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút.

Ak chceme mať aj šťavu, podlejeme ešte vodou, v ktorej rozhabarkujeme 1 zarovnanú čajovú lyžičku škrobu.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chutnali ste už tento hlivový paprikáš?

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3258
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.