Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Chutnali ste už tento hlivový paprikáš?

Tinka Karmažín

Tento zdravý recept využijete na obed či večeru. Ak nechcete použiť kurkumovú ryžu, možete ju nahradiť ľubovoľnou fit prílohou - jasmínovou alebo celozrnnou ryžou, bulgurom, quinoou prípadne tarhoňou.

Chutnali ste už tento hlivový paprikáš?
Zdroj: Tinka Karmažín
28. OKT 2021

Celkový čas prípravy: 20 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 300 g hlivy ustricovej
  • 200 ml ryže (jedna šálka)
  • Jedna červená cibuľa
  • 1/3 póru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL octu
  • 1 ks červenej kapie
  • kurkuma
  • drvená rasca
  • mletý koriander
  • maslo
  • soľ

Postup

V hrnci rozpálime olej, nasypeme ryžu, miešame a minútku opečieme.

Prisypeme kurkumu, soľ, zamiešame a dolejeme vriacou vodou cca 1 cm nad ryžu. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10 až 12 minút, pokým nie je mäkká

Keď je ryža hotová, vypneme sporák, zamiešame jednu či dve lyžice masla, prípadne ešte dosolíme a necháme chvíľu dôjsť pod pokrievkou. Medzitým si na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista.

Pór, hlivu aj papriku si nakrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Prelisujeme cesnak, prisypeme rascu, koriander, ocot, soľ, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút.

Ak chceme mať aj šťavu, podlejeme ešte vodou, v ktorej rozhabarkujeme 1 zarovnanú čajovú lyžičku škrobu.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chutnali ste už tento hlivový paprikáš?

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.