Chrumkavá zelenina s hlivou ustricovou
Jedlo za 15 minút? Zdravé, jarné a chutné? Teraz si aj vy môžete také pripraviť podľa receptu, ktorý vám prinášame.
Suroviny:
- 100 g hlivy ustricovej
- 2 cukety
- 1/2 balenia zelenej špargle
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 150 g cícer
- maslo ghee
- soľ, korenie, kurkuma
- bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
- ryžové rezance
- 1 PL tekvicový olej
Postup:
- 1. Na masle ghee si jemne podusíme na drobno nakrájanú hlivu.
- 2. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak.
- 3. Pridáme postupne zeleninu v poradí od najtvrdšej zeleniny, čiže mrkvu, trochu neskôr cuketu a špargľu.
- 4. Zeleninu s hlivou podusíme a ku koncu jemne na vyššom stupni opražíme do chrumkava. Nemusí byť úplne mäkká.
- 5. Pridáme uvarený cícer.
- 6. Dochutím soľou, korením, kurkumou a bylinkami.
- 7. Úplne na záver, keďuž vypneme sporák pridáme tekvicový olej.
Tentokrát som to servírovala s ryžovými rezancami, ktoré sa mi k tomu veľmi hodia. Sú uvarené behom pár minút. Sýte, ľahké, výživné. A chutné. S manželom sme mali na obed, deti na večeru.
Ak by ste chceli mať takáto recepty vždy po ruke, odporúčam vám knihu ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, podľa ktorej denne varím aj ja. Stala sa takým základom pre moje varenie. Je to kuchárska kniha, ktorá obsahuje 70 receptov, ktoré su zdravé a chutné a navyše ich pripravíte do 30 minút. Mnoho z receptov si už obmieňam podľa stavu chladničky. Ale môžem povedať, že s knihou ZDRAVÉ RÝCHLOVKY si skvele vystačím.