Chrumkavá zelenina s hlivou a špargľou
Jedlo hotové v priebehu 15 minút, ktoré je ľahké, zdravé a chutné.
Suroviny:
- 100 g hlivy ustricovej
- 1 cuketa
- 1/2 balenia zelenej špargle
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 150 g cíceru
- maslo ghee alebo olej
- soľ, korenie, kurkuma
- bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
- ryžové rezance
- 1 PL tekvicového oleja
- bryndza
Postup:
Na masle ghee si jemne podusíme nadrobno nakrájanú hlivu.
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
Postupne pridáme zeleninu od najtvrdšej, čiže najprv mrkvu, trochu neskôr cuketu a špargľu.
Zeleninu s hlivou podusíme a ku koncu jemne na vyššom stupni opražíme dochrumkava. Nemusí byť úplne mäkká.
Pridáme uvarený cícer.
Dochutíme soľou, korením, kurkumou a bylinkami.
Keď vypneme sporák, pridáme tekvicový olej.
Odporúčam navrch rozdrobiť bryndzu, dodá ďalšiu skvelú chuť aj super proteíny.
Ja toto jedlo zvyknem servírovať s ryžovými rezancami, ktoré sa mi k tomu veľmi hodia. Sú uvarené behom niekoľkých minút. Sýte, ľahké, výživné a, samozrejme, chutné. Odporúčam aj ako prílohu k mäsu. Cestoviny pokojne vymeňte za obilninu či pseudoobilninu, teda za ryžu, pohánku, quinou, bulgur a podobne.
Ďalšie chutné fit recepty do 30 minút nájdete aj v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, ktorú pre vás pripravil tím najlepších trénerov a známych osobností.
Potrebujete popri zdravej a vyváženej strave nakopnúť aj k cvičeniu? Sledujte môj profil na Instagrame.