Vyformuj sa do plaviek za 28 dní­ v BIKINI VÝZVE

Chrumkavá zelenina s hlivou

Jiří Bicek

Nasledujúci recept poteší žalúdok aj svaly. Na jednej strane je ľahký a zdravý, na druhej dodá energiu po tréningu. Veľkým aj malým športovcom.

Chrumkavá zelenina s hlivou
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
27. JAN 2022

Celkový čas prípravy: 25 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 100 g hlivy ustricovej
  • 100 g zelenej špargle
  • 1 cuketa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 150 g cícera
  • 1 PL tekvicového oleja
  • rastlinný olej
  • soľ, korenie, kurkuma
  • bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
  • ryžové rezance alebo iné cestoviny

Postup

Na rastlinnom oleji si opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme nadrobno nakrájanú hlivu a chvíľu dusíme. Zatiaľ si očistíme zvyšnú zeleninu. Pridáme postupne zeleninu v poradí od najtvrdšej, čiže mrkvu, trochu neskôr cuketu a špargľu.

Zeleninu s hlivou podusíme a ku koncu jemne na vyššom stupni opražíme do chrumkava. Nemusí byť úplne mäkká. Pridáme uvarený cícer. Dochutíme soľou, korením, kurkumou a bylinkami.

Úplne na záver, keď už vypneme sporák, pridáme ešte tekvicový olej. Podávame s cestovinami, obilninou alebo ako prílohu k mäsu.

Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.eshop.cvicte.sk.

Knihy_ZR1_ZR2_NK_16-9


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavá zelenina s hlivou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3346
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.