Ešte stále stíhaš - pridaj sa do REŠTART VÝZVY, začať môžeš kedykoľvek

Chrumkavá zelenina s hlivou

Jiří Bicek

Nasledujúci recept poteší žalúdok aj svaly. Na jednej strane je ľahký a zdravý, na druhej dodá energiu po tréningu. Veľkým aj malým športovcom.

Chrumkavá zelenina s hlivou
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
27. JAN 2022

Celkový čas prípravy: 25 min.

Porcie: 2

Suroviny

  • 100 g hlivy ustricovej
  • 100 g zelenej špargle
  • 1 cuketa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 150 g cícera
  • 1 PL tekvicového oleja
  • rastlinný olej
  • soľ, korenie, kurkuma
  • bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
  • ryžové rezance alebo iné cestoviny

Postup

Na rastlinnom oleji si opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme nadrobno nakrájanú hlivu a chvíľu dusíme. Zatiaľ si očistíme zvyšnú zeleninu. Pridáme postupne zeleninu v poradí od najtvrdšej, čiže mrkvu, trochu neskôr cuketu a špargľu.

Zeleninu s hlivou podusíme a ku koncu jemne na vyššom stupni opražíme do chrumkava. Nemusí byť úplne mäkká. Pridáme uvarený cícer. Dochutíme soľou, korením, kurkumou a bylinkami.

Úplne na záver, keď už vypneme sporák, pridáme ešte tekvicový olej. Podávame s cestovinami, obilninou alebo ako prílohu k mäsu.

Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.eshop.cvicte.sk.

Knihy_ZR1_ZR2_NK_16-9


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavá zelenina s hlivou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.