Chrumkavá zelenina s hlivou
Nasledujúci recept poteší žalúdok aj svaly. Na jednej strane je ľahký a zdravý, na druhej dodá energiu po tréningu. Veľkým aj malým športovcom.
Celkový čas prípravy: 25 min.
Porcie: 2
Suroviny
- 100 g hlivy ustricovej
- 100 g zelenej špargle
- 1 cuketa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 150 g cícera
- 1 PL tekvicového oleja
- rastlinný olej
- soľ, korenie, kurkuma
- bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
- ryžové rezance alebo iné cestoviny
Postup
Na rastlinnom oleji si opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme nadrobno nakrájanú hlivu a chvíľu dusíme. Zatiaľ si očistíme zvyšnú zeleninu. Pridáme postupne zeleninu v poradí od najtvrdšej, čiže mrkvu, trochu neskôr cuketu a špargľu.
Zeleninu s hlivou podusíme a ku koncu jemne na vyššom stupni opražíme do chrumkava. Nemusí byť úplne mäkká. Pridáme uvarený cícer. Dochutíme soľou, korením, kurkumou a bylinkami.
Úplne na záver, keď už vypneme sporák, pridáme ešte tekvicový olej. Podávame s cestovinami, obilninou alebo ako prílohu k mäsu.
Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.eshop.cvicte.sk.