Pridaj sa do Supershape LETNEJ VÝZVY, začať môžeš aj DNES!

Bulgur s baklažánom a tofu

Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť. 

Bulgur s baklažánom a tofu
11. JUN 2015

Ingrediencie na 3 porcie:

  • 150 g bulguru
  • 1 paradajkový pretlak (80 g plechovka)
  • 1 baklažán
  • 1 balenie tofu natural (môže byť aj bazalkové alebo chilli)
  • 1/2 červenej cibuľky
  • 4 nasekané sušené paradajky v olivovom oleji
  • lyžice chilli-cesnak olivového oleja
  • ½ kocky BIO zeleninového bujónu
  • štipka chilli
  • čerstvá bazalka
  • soľ, korenie

Postup:

Príprava 30 minút pred varením

Najprv si nakrájajte tofu na kocky, v miske premiešajte s chilli-cesnakovým olivovým olejom, štipkou čili a trochou pretlaku a nechajte marinovať. Potom si nakrájajte baklažán na kolieska a posypaný soľou ho nechajte tzv. vypotiť.

Bulgur

Zmiešajte 150 g prepláchnutého bulguru s 250 ml vody, povarte 10 min s ½ kocky zeleninového bujónu a potom nechajte 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Nakrájajte si hrsť čerstvej bazalky a spolu s plechovkou paradajkového pretlaku (80 g) ju vmiešajte do bulguru.

Záver

Osušený a na kocky nakrájaný baklažán poduste na oleji zo sušených paradajok a cibuľke. Prihoďte sušené paradajky, marinované tofu a hotový bulgur. Všetko dôkladne premiešajte a zohrejte. Na záver dosoľte a okoreňte podľa chuti.

Zdroj receptu: http://www.biochemicka.cz/clanek-26/bulgur-s-lilkem-a-tofu

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur so zeleninou a tofuBulgur so zeleninou a tofu

 

 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi

 

 

 

Bulgur je zdravou a chutnou náhradou bežných prílohBulgur je zdravou a chutnou náhradou bežných príloh

 


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bulgur s baklažánom a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.