Božská čokoláda z panenského kokosového oleja
Kokosový olej je pokladom pre zdravie. Prečo si z neho nepripraviť sladkú a zdravú maškrtu?
Odporúčame prečítať: "Snickers" proteínová tyčinka
Suroviny:
- 100 g panenského kokosového oleja (v tekutej forme)
- 200 g prírodného raw kakaového prášku, alebo kakao bez cukru
- 2 PL medu, alebo javorového sirupu
- mandle, lieskové orechy, pistácie, konopné semená, brusnice, chili paprika
Príprava:
Vo veľkej mise spolu zmiešame kokosový olej, kakao a med (javorový sirup). Pripravíme si veľký kus papiera na pečenie. Rozdelíme čokoládovú zmes na 4 rovnaké diely. Tieto diely umiestnime na papier tak, aby sme vytvorili 4 rovnomerné čokoládové pláty. Povrch každého plátu posypeme buď mandľami, alebo lieskovými orechmi, pistáciami, konopnými semenami, čili paprikou alebo brusnicami. Ak si želáme, aby bola čokoláda tenká, prikryjeme vrch ďalším hárkom papiera na pečenie. Valčekom potom jemne prejdeme po povrchu čokoládových plátov. Takýmto spôsobom bude čokoláda tenšia. Čokoládu dáme na papieri na pečenie do mrazničky. Za 3-4 hodiny je čokoláda hotová. Čokoládu potom uskladňujeme v chladničke, pretože sa ľahko topí.