Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Bielkovinové tvarohové guľky

Veronika Hanáková

Božsky chutia s ovocím a škoricou, alebo s makom či orechmi a slivkovým lekvárom. 

Bielkovinove tvarohove gulky
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
28. MÁJ 2019

Príprava: 20 minút

Porcie: 4

Suroviny: 

  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • ½ hrnčeka hrubej špaldovej múky
  • štipka soli
  • štipka sódy bikarbóny
  • 2 PL brezového cukru
  • štipka škorice
  • 2 bezlaktózové hrudkovité tvarohy
  • 1 vajce
  • 50 g bezlaktózového masla alebo masla ghí

Postup:

Suché suroviny zmiešame, pridáme mokré, vytvarujeme guľky a hodíme do osolenej horúcej vody. Varíme, kým guľky nevyplávajú na povrch, a vyberieme. Posýpku si volíme podľa chuti. Napríklad povaríme ovocie, aby pustilo šťavu, pridáme škoricu a guľky prelejeme. Iná alternatíva je mletý mak/mleté orechy/100 % slivkový lekvár alebo marhuľový džem.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 2020 kJ/481 kcal, 17 g tukov, 26 g bielkovín, 50 g sacharidov, GL priemer 11

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bielkovinové tvarohové guľky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.