Bielkovinové tvarohové guľky
Božsky chutia s ovocím a škoricou, alebo s makom či orechmi a slivkovým lekvárom.
Príprava: 20 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky
- ½ hrnčeka hrubej špaldovej múky
- štipka soli
- štipka sódy bikarbóny
- 2 PL brezového cukru
- štipka škorice
- 2 bezlaktózové hrudkovité tvarohy
- 1 vajce
- 50 g bezlaktózového masla alebo masla ghí
Postup:
Suché suroviny zmiešame, pridáme mokré, vytvarujeme guľky a hodíme do osolenej horúcej vody. Varíme, kým guľky nevyplávajú na povrch, a vyberieme. Posýpku si volíme podľa chuti. Napríklad povaríme ovocie, aby pustilo šťavu, pridáme škoricu a guľky prelejeme. Iná alternatíva je mletý mak/mleté orechy/100 % slivkový lekvár alebo marhuľový džem.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 2020 kJ/481 kcal, 17 g tukov, 26 g bielkovín, 50 g sacharidov, GL priemer 11
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.