Bezlepkové trojuholníčky
Milujem rýchle a jednoduché recepty. Ak sú navyše chutné, zdravé a bezlepkové, je to skvelé.
15. APR 2015
Suroviny:
- 200 g cícerovej múky
- 300 ml vlažnej vody
- 5 PL olivového oleja
Na dochutenie:
- himalájska soľ
- rôzne obľúbené bylinky, korenie, semienka podľa chuti a nálady
Postup:
Múku s vodou zmiešame, postupne pridávame olivový olej a soľ. Necháme chvíľku postáť, rozotrieme na plech, vystlaný papierom na pečenie, posypeme obľúbenými semienkami a bylinkami (ja som pridala provensálske bylinky do cesta a posypala som ho na plechu sezamovými, slnečnicovými a ľanovými semienkami). Pečieme pri 200 °C cca 20 minút. Hotové pečivo nakrájame na trojuholníčky a podávame so zeleninkou a rôznymi nátierkami. Skvelá je kombinácia cottage cheesu s cesnakom. Vhodné sú aj cícerové chrumky alebo varený cícer.
Odporúčame prečítať: Celozrnný mandľový chlebík z domácej pekárne
Zdroj receptu: fitshaker
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)