Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Bezlepkové galette so slivkami a makom

Teda, aká fajnová sladkosť je toto galette! Ak máte radi mak a slivky, tak si naozaj pochutíte.

Bezlepkové gallete so slivkami a makom
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
26. AUG 2021

Príprava: 60 min.

Porcie: 8 ks

Suroviny

- 80 g tapiokového škrobu,

- 80 g pohánkovej múky,

- 1 PL trstinového cukru,

- 1 vajíčko,

- 80 g masla,

- 50 g pomletých mandlí,

- štipka soli,

- korenie do perníkov,

- slivky,

- figový džem.

Maková plnka:

- 100 g pomletého maku,

- 1 PL tapiokového škrobu (alebo vanilkového pudingu),

- 250 ml vody,

- 3 PL slivkového lekváru,

- 3 PL trstinového cukru.

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme v chladničke aspoň hodinu.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Vo vode si rozpustíme tapiokový škrob a potom pridáme aj mak. Pridáme lekvár, cukor a povaríme asi 5 minút.

Cesto rozvaľkáme na kruh cca 25 – 30 cm, potrieme ho figovým džemom (najlepšie bez cukru) – okraje necháme voľné, aspoň 3 cm. Na džem naložíme makovú plnku, na ňu slivky poprášené korením do perníkov.

Cesto z krajov preložíme cez náplň, mierne pritlačíme, aby sa záhyby zlepili. Okraje potrieme vodou a posypeme troškou trstinového cukru. Ten chrumkavý kraj je veľká mňamka. Pečieme asi 35 minút na 180 stupňov.

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkové galette so slivkami a makom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.