Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak

Počuli ste už niekedy o karfiolovom ceste? Nám o ňom nedávno rozprával jeden kamarát a veľmi si ho pochvaľoval, tak sme sa tento týždeň pustili do príprav.

Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak
17. JUL 2014

Doba prípravy: 1 hod.
Doba pečenia: 30 min.

Na jednu pizzu potrebujeme:

  • 1/2 väčšieho karfiolu
  • dve vajíčka
  • 100 g strúhaného syra
  • oregáno
  • soľ, korenie

Na oblohu všetko, čo vám chutí, napríklad:

  • rajčinový základ (použili sme kúpený)
  • mozarellu
  • šampióny
  • olivy
  • cherry rajčiny
  • rukolu

Postup:

Kým začnete, predhrejte si rúru na 210 stupňov Celzia. Príprava karfiólového cesta je pomerne jednoduchá, stačí vám jeden ostrý nožík a ponorný mixér, alebo kuchynský stroj. My sme postupovali takto: karfiol sme rozdelili na malé “stromčeky”, potom ich nakrájali nadrobno a dali do misky. Pridali sme 2 vajíčka, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie a 1,5 malej lyžičky oregána. Celé sme to premiešali a potom ešte trošku zmixovali ponorným mixérom, kým vznikla viacmenej homogénna masa.

Následne sme túto masu dali na plech a vyformovali kruh. Cesto odporúčame spraviť tenšie, také 3-4 mm. Keď je hrubšie, ostane trošku vodnaté. Cesto, zatiaľ bez oblohy, dáme piecť na 15-20 minút, kým chytí hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších cca 10 minút.

Zdroj: http://www.biteme.sk/pizza-z-karfioloveho-cesta/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bez zrnka múky. Alebo pizza trochu inak

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.