Avokádový puding s čokoládou
Neviete, čo so zrelým avokádom? Vyskúšajte ho v chutnej variante pudingu s čokoládou a potešíte celú rodinu.
Príprava: 10 minút
Počet porcií: 2
Suroviny:
- 1 zrelé avokádo
- 60 g kvalitnej 80 % horkej čokolády
- 2 ČL trstinového cukru alebo medu
- 2 ČL kakaa
- 30 g masla
- môžete pridať aj strúhaný kokos alebo orechy
Postup:
Zoberieme si zrelé avokádo a rozrežeme ho na polovičku. Lyžičkou vyškrabeme vnútro, ktoré si dáme na podložku, na ktorej sme rezali avokádo. Následne ho tam roztlačíme vidličkou na kašu a potom dáme kašu do hrnčeka, v ktorom budeme variť puding.
Horkú čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme maslo, kakao a cukor, a varíme na miernom ohni. Základ je, aby sa roztopilo maslo a čokoláda. Následne to vymiešame. Ak chceme mať puding krásny, teda nechceme, aby v ňom bolo vidieť avokádo, odporúčame malé kúsky avokáda roztlačiť ešte počas varenia.
Z tejto dávky pripravíme 4 menšie porcie, alebo 2 väčšie. Puding je veľmi sýty a dá sa z neho skvelo najesť. V takomto prípade ho rozdeľte iba na dve dávky. Ak ho chcete ako dezert, postačia vám menšie 4 porcie.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 2658 kJ/631 kcal, 44 g tukov, 49 g sacharidov, GL priemer 14
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.