Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Avokádový puding s čokoládou

Neviete, čo so zrelým avokádom? Vyskúšajte ho v chutnej variante pudingu s čokoládou a potešíte celú rodinu.

Avokádový puding s čokoládou
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
3. JUL 2019

Príprava: 10 minút

Počet porcií: 2

Suroviny:

  • 1 zrelé avokádo
  • 60 g kvalitnej 80 % horkej čokolády
  • 2 ČL trstinového cukru alebo medu
  • 2 ČL kakaa
  • 30 g masla
  • môžete pridať aj strúhaný kokos alebo orechy

Postup:

Zoberieme si zrelé avokádo a rozrežeme ho na polovičku. Lyžičkou vyškrabeme vnútro, ktoré si dáme na podložku, na ktorej sme rezali avokádo. Následne ho tam roztlačíme vidličkou na kašu a potom dáme kašu do hrnčeka, v ktorom budeme variť puding.

Horkú čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme maslo, kakao a cukor, a varíme na miernom ohni. Základ je, aby sa roztopilo maslo a čokoláda. Následne to vymiešame. Ak chceme mať puding krásny, teda nechceme, aby v ňom bolo vidieť avokádo, odporúčame malé kúsky avokáda roztlačiť ešte počas varenia.

Z tejto dávky pripravíme 4 menšie porcie, alebo 2 väčšie. Puding je veľmi sýty a dá sa z neho skvelo najesť. V takomto prípade ho rozdeľte iba na dve dávky. Ak ho chcete ako dezert, postačia vám menšie 4 porcie.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 2658 kJ/631 kcal, 44 g tukov, 49 g sacharidov, GL priemer 14

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


Autor článku

Dusanplichta

Dušan Plichta

Som bloger, podnikateľ, dobrodruh a možno aj trochu naivný zanietenec, ktorý sa rozhodol, že sa chce podeliť o svoju vášeň pre dobré jedlo a vylepšovanie životosprávy. Fascinuje ma komplexné prepojenie a vplyv životosprávy na náš fyzický, ale aj mentálny výkon. Tak som založil koncept funkčných potravín istej chuti Powerlogy, kde je naším cieľom produkovať minimálne spracované potraviny bez chemie, laktózy, lepku a rafinovaného cukru. Verím, že keď dokážeme do výživy chutným spôsobom zakomponovať viac dobrých tukov, tak dokážeme veľmi prirodzene znížiť príjem prázdnych cukrov a rôznych spracovaných pohodlných potravín, ktoré nám energiu v skutočnosti skôr vysávajú.

https://powerlogy.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Avokádový puding s čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.