Arašidový rezeň s pečeným zemiakom
Rýchly, zdravý a chutný obed plný proteínov pre celú rodinu.
Celkový čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 4
Suroviny:
- 480 g chudej bravčovej panenky
- 80 g jemného arašidového masla bez príchute
- 4 ks šalátu „little gem“
- 2 menšie vajíčka
- 5 g cesnaku
- mletá červená paprika
- mletý koriander
- drvená rasca
- olivový olej
- soľ
Postup:
V miske zmiešame arašidové maslo, soľ, mletý koriander, drvenú rascu, rozdrvený cesnak a na záver vmiešame rozšľahané vajíčka.
Do tohto cestíčka vložíme naporciované mäso a obalíme ho zmesou.
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia a obalené rezne vložíme na papier na pečenie. Pečieme 15 – 20 minút, kým nevznikne krusta a mäso nebude prepečené.
„Little gem“ šalát pokrájame na polovičky a opekáme ho 2 – 3 minúty na olivovom oleji.
Ako prílohu podávame opečený zemiak.
Výživová hodnota na 1 porciu bez prílohy: 1386 kJ, 330 kcal, 19 g tukov, 4 g sacharidov, 33 g bielkovín, GL priemer 100 g 2
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.