Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Tekvica je skvelý zdroj karotenoidov.
Suroviny:
- 1 stredne veľká hokaido tekvica
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 2 čajové lyžice muškátového orechu
- 1 čajová lyžica škorice
- 1,5 cm kúsok zázvoru (postrúhaného)
- 1 čajová lyžica kurkumy
- quinoa
- tekvicové semienka
Postup:
Tekvicu umyjeme, očistíme zvnútra od semienok, pokrájame na mesiačiky, uložíme na plech, podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15 až 20 minút. Keď je tekvica mäkká, tak ju premiestnime do hrnca, pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Ak chcete redšiu konzistenciu, tak dolejte vodu podľa potreby. Pridáme koreniny a necháme prejsť varom. Môžeme podávať s quinoou a tekvicovými semienkami namiesto cestovín.
Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tento recept sme vyskúšali nedávno.
Tekvicový krém z hokaido a so zázvorom
Práve tento druh tekvice je vhodný na prípravu aj so šupkou, kde sa nachádza najviac vitamínov a vlákniny.
Máte stále v komore tekvicu? Skúste tento zdravý koláč bez lepku.