Krémová špargľová polievka- sezónna lahôdka na máj
Sezónna špargle je teraz v najväčšom rozpuku, a preto ti prinášam jednoduchý recept na výživnú polievku pre celú rodinu. Príprava je veľmi jednoduchá, ani sa nenazdáš a za pol hodinky máš tento hladký špargľový krém na stole! Poď si so mnou pripraviť zdravie na tanieri.
Počet porcií: 4 – 6 porcií (pre celú rodinku)
Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať?
- 500 g bielej špargle
- 2 zemiaky
- 1 bielu cibuľu
- ½ lahôdkovej cibule
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 lyžica kvalitného masla
- 1 lyžička solamylu
- soľ
voliteľné: čerstvá petržlenová vňať
Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošíková
Ako budeme postupovať?
Špargľu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Hlavičky si môžeme odložiť na ozdobu.
Do teplého vývaru pridáme očistené a nakrájané zemiaky a pripravenú špargľu. Osolíme a varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme ju do hrnca k uvarenej špargli a zemiakom.
Medzitým si v pohári zmiešame solamyl s troškou vody a tekutinu vlejeme do polievky. Nezabúdame ju stále miešať.
Polievku necháme trochu vychladnúť. Dochutíme ju soľou a rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém.
Hotovú polievku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
TIP: Hlávky šparglí oblanšírujeme v osolenej vriacej vode alebo ich pripravíme na pare. Polievku môžeme servírovať ozdobenú špargľovými hlavičkami.
Prajem ti dobrú chuť!