Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Krémová špargľová polievka- sezónna lahôdka na máj

Alžbeta Jánošíková

Sezónna špargle je teraz v najväčšom rozpuku, a preto ti prinášam jednoduchý recept na výživnú polievku pre celú rodinu. Príprava je veľmi jednoduchá, ani sa nenazdáš a za pol hodinky máš tento hladký špargľový krém na stole! Poď si so mnou pripraviť zdravie na tanieri.

Krémová špargľová polievka
16. MÁJ 2017

 

Počet porcií: 4 – 6 porcií (pre celú rodinku)

Čas prípravy: 30 minút 

Čo budeme potrebovať? 

  • 500 g bielej špargle 
  • 2 zemiaky
  • 1 bielu cibuľu 
  • ½ lahôdkovej cibule 
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lyžica kvalitného masla 
  • 1 lyžička solamylu 
  • soľ

voliteľné: čerstvá petržlenová vňať 

Krémová špargľová polievka

Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošíková

Ako budeme postupovať

Špargľu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Hlavičky si môžeme odložiť na ozdobu. 

Do teplého vývaru pridáme očistené a nakrájané zemiaky a pripravenú špargľu. Osolíme a varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. 

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme ju do hrnca k uvarenej špargli a zemiakom.

Medzitým si v pohári zmiešame solamyl s troškou vody a tekutinu vlejeme do polievky. Nezabúdame ju stále miešať. 

Polievku necháme trochu vychladnúť. Dochutíme ju soľou a rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém.

Hotovú polievku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

TIP: Hlávky šparglí oblanšírujeme v osolenej vriacej vode alebo ich pripravíme na pare. Polievku môžeme servírovať ozdobenú špargľovými hlavičkami. 

 

Prajem ti dobrú chuť! 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krémová špargľová polievka- sezónna lahôdka na máj

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.