Suroviny:
- 1 1/2 PL olivového, alebo kokosového oleja
- 3 strúčiky nakrájaného cesnaku
- 1 nakrájaná malá cibuľa
- 130 g paradajkového pretlaku
- 1/2 zelenej, alebo červenej papriky
- 1 PL worchestrovej omáčky
- 1/2 ČL kajenského korenia, alebo čili
- 1/2 ČL drvenej rasce
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 1 veľká nakrájaná paradajka
- 3 vajíčka
- čerstvý petržlen
- syr feta
Postup:
Cesnak a cibuľu nakrájajte a opečte na rozohriatej panvici na oleji. Pridajte nakrájanú čerstvú papriku, neskôr pretlak, worchestrovú omáčku, rascu, kajenské korenie a papriku. Dôkladne premiešajte a pridajte nakrájanú paradajku. Keď sa omáčka trochu zredukuje a zbytočná voda sa odparí, pridajte trochu petržlenovej vňate, premiešajte a lyžicou spravte v hmote "hniezda", do ktorých dáte vajíčka. Prikryte na 5-8 minút, aby boli bielka hotové a žĺtka tekuté. Ozdobte čerstvou vňaťou a feta syrom.
Zdroj: Viktor Vincze
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zasýti a výborne chutí.
Špenátová omeleta so sušenými paradajkami
Túto omeletu si môžete pripraviť aj počas zimných mesiacov.
Jednoduché a chutné raňajky? Pripravte si ich podľa tohto receptu