Ružové palacinky plnené bryndzou a rukolou
Ružové palacinky sú pastvou pre oči a najlepšie chutia plnené bryndzou.
Recept pre 2 osoby
Čas prípravy: 30 minút
Potrebujeme:
Na cesto:
- 100 g hladkej pšeničnej alebo špaldovej múky
- 2 vajcia
- 120 ml šťavy z červenej repy
- 80 ml sójového mlieka
- štipka soli
- olivový olej na opekanie
Na naplnenie:
- 250 g bryndze
- 1 väčšiu cibuľu, nakrájanú na tenké prúžky
- rukolu alebo poľný šalát
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Opekáme len z jednej strany, aby sa nám neporušila jednoliata štruktúra palacinky.
Palacinky necháme vychladnúť a následne ich naplníme bryndzou, opečenou cibuľkou a rukolou.
Ružové palacinky sa dajú pripraviť aj nasladko. Pridajte do cesta 2 PL medu a potrite vašou obľúbenou sladkou náplňou!
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Ak potrebujete rýchlo získať potrebnú energiu, máte chuť na sladké alebo sa chcete zasýtiť niečím ľahkým, nie je nič lepšie ako siahnuť po banáne.
Celozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtom
Máte chuť osladiť si jeseň? Hurá do palaciniek.
Myslíte si, že sa to nedá? Ale dá!