Marhuľovo-paprikové chutney
Z marhúľ, papriky a cibule možno pripraviť aj chutney.
Budete potrebovať:
- 500 g zrelých marhúľ
- 250 g oranžovej papriky
- 100 g červenej cibule
- 10 g kvalitného oleja
- 100 g trstinového cukru
- 15 g čerstvého zázvoru
- čerstvý tymian
- 50 g sušených marhúľ
- chilli papričku
- 2 polievkové lyžice bieleho octu
- soľ
(hmotnosť surovín je v očistenom stave)
Príprava:
Červenú očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju na rozohriaty olej, chvíľu restujte, pridajte najemno nakrájaný čerstvý zázvor a polovicu cukru, nechajte skaramelizovať, pridajte nakrájanú papriku, osoľte a nechajte 5 minút dusiť. Pridajte nakrájané marhule a čerstvý tymian, nadrobno nakrájanú chilli papričku a aj nakrájané sušené marhule. Nepotrebujete pridávať žiadnu vodu. Prikryté duste domäkka. V zmesi môžu ostať viditeľné kúsky ovocia a zeleniny. Podľa potreby pridajte zostatok cukru a balsamicový ocot.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi