Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 konzerva cíceru (scedená)
- 80 g čerstvých lístkov baby špenátu
- 80 ml olivového alebo kokosového oleja
- šťava z 1/2 citrónu či limety
- soľ a korenie podľa chuti
- pečivo, ktoré máte radi
Postup:
Do vyššej nádoby dáme cícer zliaty z vody, umytý špenát, soľ a korenie. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Prilejeme olej a šťavu. Opäť dôkladne rozmixujeme na hladkú hustú kašu. Môžeme natrieť na hrianky, alebo jesť s pita chlebom či tmavým pečivom.
Zdroj receptu: foodblogerka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hummus s gaštanovými tyčinkami
Hummus je pochúťka, ktorú milujú ľudia na celom svete.
Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer.
Mrkvový a fazuľový hummus so soccou
Socca je placka z cícerovej múky, ktorá je vhodná aj pre celiatikov a je veľmi chutná a rýchlo hotová.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)