Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátom
Chutná ryba so špargľou a šalátom.
Ingrediencie
- 4 filety zubáča
- morská soľ
- biele mleté korenie
- 1 zväzok zelenej špargle
- vetvička tymiánu
- 200 g mladého hrášku
- 1,5 pomaranča
- šťava z ½ citróna
- 4 PL olivového oleja
- 2 ČL dijónskej horčice
- hrubší plátok masla
- 50 ml bieleho suchého vína
- 150 ml smotany
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
Zo zelenej špargle odrežeme drevnaté konce (cca 2 – 3 cm) a nakrájame na menšie kusy. Špargľu vložíme do vriacej a osolenej vody, spolu s plátkom masla alebo citróna (pre uchovanie farby), a varíme cca 7 až 10 minút. Uvarenú špargľu preplácheme studenou vodou. Hrášok vylúpeme, 1 pomaranč nakrájame na kocky, cesnak rozpučíme plochou stranou noža a nakrájame nadrobno.
Cesnak orestujeme na masle, pridáme hrášok a špargľu, dochutíme soľou a korením. Odstavíme zo sporáka a pridáme nakrájaný pomaranč. Šalát premiešame so zálievkou, ktorú si pripravíme z olivového oleja, citrónovej šťavy, dijónskej horčice, soli a korenia.
Na filetách urobíme niekoľko zárezov, osolíme, okoreníme. Na panvici si rozpustíme hrubý plátok masla a filety orestujeme, najprv kožou dole cca 4 minúty z každej strany. Do výpeku pridáme najemno nakrájané lístky tymianu, víno, smotanu, redukujeme, nakoniec pridáme šťavu z ½ pomaranča, redukujeme a omáčku dochutíme soľou a korením.
Zdroj receptu: foodbloger.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné.
Výborná kombinácia na zdravý nedeľný obed, nemysíte?
Hlavnou ingredienciou je tuniak alebo losos.