Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátom

Chutná ryba so špargľou a šalátom.

Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátom
6. JUN 2016

Ingrediencie

  • 4 filety zubáča 
  • morská soľ
  • biele mleté korenie
  • 1 zväzok zelenej špargle
  • vetvička tymiánu
  • 200 g mladého hrášku
  • 1,5 pomaranča
  • šťava z ½ citróna
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 ČL dijónskej horčice
  • hrubší plátok masla
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • 150 ml smotany
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

Zo zelenej špargle odrežeme drevnaté konce (cca 2 – 3 cm) a nakrájame na menšie kusy. Špargľu vložíme do vriacej a osolenej vody, spolu s plátkom masla alebo citróna (pre uchovanie farby), a varíme cca 7 až 10 minút. Uvarenú špargľu preplácheme studenou vodou. Hrášok vylúpeme, 1 pomaranč nakrájame na kocky, cesnak rozpučíme plochou stranou noža a nakrájame nadrobno.

Cesnak orestujeme na masle, pridáme hrášok a špargľu, dochutíme soľou a korením. Odstavíme zo sporáka a pridáme nakrájaný pomaranč. Šalát premiešame so zálievkou, ktorú si pripravíme z olivového oleja, citrónovej šťavy, dijónskej horčice, soli a korenia.

Na filetách urobíme niekoľko zárezov, osolíme, okoreníme. Na panvici si rozpustíme hrubý plátok masla a filety orestujeme, najprv kožou dole cca 4 minúty z každej strany. Do výpeku pridáme najemno nakrájané lístky tymianu, víno, smotanu, redukujeme, nakoniec pridáme šťavu z ½ pomaranča, redukujeme a omáčku dochutíme soľou a korením.

Zdroj receptu: foodbloger.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Ázijský šalát s krevetamiÁzijský šalát s krevetami

Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné.

 

lososLosos s quinoou

Výborná kombinácia na zdravý nedeľný obed, nemysíte? 

 

Pečené rybacie guľkyPečené rybacie guľky

Hlavnou ingredienciou je tuniak alebo losos.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zubáč so špargľovo-hráškovým šalátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.