Zdravý ryžový nákyp
Tento recept neobsahuje ani štipku cukru, a predsa uspokojí tvoje chúťky.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 400 g nelúpanej guľatej ryže
- 250 ml kokosového mlieka (môže byť aj iné rastlinné mlieko)
- 250 ml vody
- 2 PL medu
- škoricu
- hrsť hrozienok
- 2 jablká
- ovsené vločky na vysypanie zapekacej misy
- kokosový olej
Ako budeme postupovať?
Ryžu premyjeme, zalejeme kokosovým mliekom, zmiešaným s vodou a varíme domäkka. Keď je ryža uvarená, ochutíme ju medom, škoricou a pridáme hrozienka. Spolu premiešame.
Zapekaciu misu vytrieme kokosovým olejom, vysypeme ovsenými vločkami a dáme prvú vrstvu ryže.
Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme na ryžu. Posypeme škoricou. Nakoniec na poukladané jablká navrstvíme druhú polovicu ryže. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapekáme cca 25 minút, kým jablká nezmäknú.
Keď je nákyp hotový, môžeme servírovať. Nezľaknite sa, ak bude nákyp sypký a bude sa zle naberať, nič sa nezmení na tom, že je veľmi chutný a výživný.
Zdroj: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Ak zameníte ryžu za krúpy, budete spokojní.
Marhuľový nákyp z ovsených vločiek
Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, máme pre vás inšpiráciu!
Skvelý na ľahký obed.