Zdravé slivkové gule
Slivková sezóna je v plnom prúde, tak ju treba naplno využiť!
Budeme potrebovať:
- 250 g hrudkového tvarohu
- 200 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
- 50 g ovsených vločiek
- 1 jablko (nemusí byť)
- 15 sliviek
- vajce
- štipku soli
- 2-3 PL trstinového cukru, brezového cukru alebo kokosového cukru
- 5 PL kokosu
Postup:
Slivky umyjeme, vykôstkujeme a ak sú veľké, prekrojíme na polovice. Dáme ich do misky a zasypeme trochou cukru. V druhej miske zmiešame tvaroh, múku, vločky, vajíčko, štipku soli a nastrúhame ošúpané jablko. Zo surovín ručne vypracujeme cesto. Slivky obaľujeme cestom a hádžeme do vriacej vody, do ktorej sme pridali štipku soli. Slivkové gule povaríme cca 10 minút a povyberáme. Na panvici nasucho opražíme kokos, kým pekne zhnedne. Presypeme ho do mištičky a zmiešame s 2-3 PL trstinového cukru. Slivkové gule obalíme v kokosovej strúhanke a podávame. Odporúčame zaliať troškou rozpusteného masla.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami
Makový koláč so slivkami a orieškami
Pečené slivky s orechami a maslom