Zapekaná tekvica rozplývajúca sa na jazyku
Tekvicu môžete upraviť naozaj na milión spôsobov.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 menšiu tekvicu hokaido
- 100 ml olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 chilli papričku
- rozmarín
- himalájsku soľ
- 1 PL kukuričnej múky (nemusí byť, prípadne môžete použiť ovsené vločky)
- 3 PL tekvicových jadierok
- vodu
- 4 malé zapekacie misky (alebo 1 veľkú)
Postup:
Do hrnca si nalejte vodu a nechajte ju zovrieť. Tekvicu rozkrojte na polovicu, odstráňte semienka a vložte do vriacej vody aj so šupou na cca 5 minút. Tekvica sa vám bude lepšie krájať. Po piatich minútach ju vyberte z vody a nechajte vychladnúť. Do misy si nalejte olivový olej, pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku, soľ a všetko spolu dobre premiešajte. Vychladnutú tekvicu nakrájajte na kocky, pridajte k olivovému oleju, spolu s tekvicovými semienkami opäť zamiešajte a nechajte 5 minút odstáť. Nakoniec pridajte 1 PL kukuričnej múky, premiešajte polievkovou lyžicou a naplňte do malých zapekacích misiek. Takto pripravenú tekvicu vložíme do rúry a grilujeme 15-20 minút pri 200 stupňoch.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na obed či večeru, ste tu správne.
Slaný tekvicový koláč so syrom feta
Kto by počas tejto farebnej, slnečnej jesene neprepadol chuti dopriať si niečo z tekvice?
Z tekvice a orieškov som vymyslela nátierku, jemne nasladlú a je v nej krásne cítiť muškátový oriešok. Veď vyskúšajte!