Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zapekaná tekvica rozplývajúca sa na jazyku

Tekvicu môžete upraviť naozaj na milión spôsobov. 

Zapekaná tekvica rozplývajúca sa na jazyku
29. SEP 2015

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 menšiu tekvicu hokaido
  • 100 ml olivového oleja 
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 chilli papričku
  • rozmarín
  • himalájsku soľ
  • 1 PL kukuričnej múky (nemusí byť, prípadne môžete použiť ovsené vločky)
  • 3 PL tekvicových jadierok
  • vodu
  • 4 malé zapekacie misky (alebo 1 veľkú)

Postup: 

Do hrnca si nalejte vodu a nechajte ju zovrieť. Tekvicu rozkrojte na polovicu, odstráňte semienka a vložte do vriacej vody aj so šupou na cca 5 minút. Tekvica sa vám bude lepšie krájať. Po piatich minútach ju vyberte z vody a nechajte vychladnúť. Do misy si nalejte olivový olej, pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku, soľ a všetko spolu dobre premiešajte. Vychladnutú tekvicu nakrájajte na kocky, pridajte k olivovému oleju, spolu s tekvicovými semienkami opäť zamiešajte a nechajte 5 minút odstáť. Nakoniec pridajte 1 PL kukuričnej múky, premiešajte polievkovou lyžicou a naplňte do malých zapekacích misiek. Takto pripravenú tekvicu vložíme do rúry a grilujeme 15-20 minút pri 200 stupňoch.

Zdroj receptu: fitshaker

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaidoPečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na obed či večeru, ste tu správne.

 

Slaný tekvicový koláč so syrom fetaSlaný tekvicový koláč so syrom feta

Kto by počas tejto farebnej, slnečnej jesene neprepadol chuti dopriať si niečo z tekvice? 

 

 

Tekvicovo-oriešková nátierkaTekvicovo-oriešková nátierka

Z tekvice a orieškov som  vymyslela nátierku, jemne nasladlú a je v nej krásne cítiť muškátový oriešok. Veď vyskúšajte!

 


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná tekvica rozplývajúca sa na jazyku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.