Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom

Cuketa je momentálne v kurze. Čo sa tak s ňou trocha pohrať a vytvoriť z nej chutné jedlo? 

Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom
26. AUG 2015

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 väčšiu, alebo dve menšie cukety
  • 4 ks kríčkových paradajok
  • 100 g čiernych olív
  • olivový olej
  • soľ
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • rozmarín

Postup: 

Zapekaciu misku natrieme olivovým olejom a cuketu si škrabkou na zemiaky našúpeme pozdĺžne na plátky. Takto urobené plátky stáčame do slimáčikov a ukladáme vedľa seba do zapekacej misky. Keď máme cuketu poukladanú, nakrájame si paradajky na kolieska a vložíme ich medzi cuketových slimáčikov. Čierne olivy si nakrájame a nasypeme ich na cukety. Nakoniec všetko ešte trocha pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a posypeme strúhaným parmezánom a rozmarínom. Vložíme do rúry pod gril a pri 200 stupňoch pečieme cca 20 minút.

Zdroj receptu: fitshaker

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami /celozrnný/Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami

 

 

 

Dusená cuketka s kuskusomDusená cuketka s kuskusom

 

 

 

Chrumkavé cuketové plackyChrumkavé cuketové placky


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.