Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom
Cuketa je momentálne v kurze. Čo sa tak s ňou trocha pohrať a vytvoriť z nej chutné jedlo?
26. AUG 2015
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1 väčšiu, alebo dve menšie cukety
- 4 ks kríčkových paradajok
- 100 g čiernych olív
- olivový olej
- soľ
- 30 g strúhaného parmezánu
- rozmarín
Postup:
Zapekaciu misku natrieme olivovým olejom a cuketu si škrabkou na zemiaky našúpeme pozdĺžne na plátky. Takto urobené plátky stáčame do slimáčikov a ukladáme vedľa seba do zapekacej misky. Keď máme cuketu poukladanú, nakrájame si paradajky na kolieska a vložíme ich medzi cuketových slimáčikov. Čierne olivy si nakrájame a nasypeme ich na cukety. Nakoniec všetko ešte trocha pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a posypeme strúhaným parmezánom a rozmarínom. Vložíme do rúry pod gril a pri 200 stupňoch pečieme cca 20 minút.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)