Vegetariánske fašírky
Máte radi fašírky? A čo by ste povedali na vegetariánsku alternatívu?
Suroviny:
(na asi 20 kusov):
- hlávka karfiolu
- 1 veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- strúhanka
- viazanička petržlenovej vňate
- šálka najemno nastrúhaného syra Grana Padano
- čerstvé mleté korenie
- soľ
- majoránka
- mletá rasca
- olej
Postup:
Karfiol umyjeme, rozoberieme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zatiaľ si nakrájame cibuľu najemno. Karfiol necháme odkvapkať a roztlačíme ho (nemixovať, inak vznikne riedka kaša).
Do karfiolového pyré pridáme cibuľu a syr, pretlačíme cesnak a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme korením. Do zmesi zamiešame dve vajíčka a pridávame pomaly strúhanku tak, aby vznikla pevnejšia hmota, z ktorej sa dajú tvarovať guľky. Tie mokrými rukami tvarujeme a vyrábame z nich placky. Placky smažíme na oleji dozlatista a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Zdroj receptu: delissima.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravé a chutné fašírky na obed.
Kedže som nevedela, čo s uvarenou zeleninou, napadlo mi urobiť fašírky.
Zapekaný ružičkový kel so zeleninou
Výborná, chutná a zdravá večera pre každého.
Diskusia k článku - Vegetariánske fašírky
Nový príspevok
Takže: nie všetko zeleninové je aj vegetariánske! Toto sú ZELENINOVé kofty, lebo turci a iná zberba ich robí len z mäsa.
Akože, čo je na tom vegetariánske, keď tam naondíš 2 vajcia ? Trochu logiky do toho vymýšľania NÁZVOV, prosím ťa!