INGREDIENCIE
- 2 kusy syra tofu (údený alebo neúdený)
- 2 stredne veľké cibule
- ošúpané mandle (ak nemáte, môžete použiť aj iné orechy, napr. kešu alebo arašidy)
- mletá červená paprika
- čierne korenie
- mletá rasca
- soľ
- karí korenie alebo kurkuma
- 1,5 polievkovej lyžice hnedého cukru
- domáci kečup alebo rajčinový pretlak
- olivový olej
POSTUP
Tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do misky (aj so šťavou, ak je neúdené) a okoreníme čiernym korením, rascou, soľou a červenou paprikou. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny.
Odstáte tofu vyberieme a na troche olivového oleja opekáme asi 10 minút dozlatista.
Odstavíme a osmažené kocky vysypeme do inej misky. Na tú istú panvicu (s výpekom) nasypeme cibuľu, nakrájanú na tenké pásiky, posypeme lyžicou cukru a osmažíme.
Keď cibuľka zhnedne, prisypeme už hotové tofu, premiešame, pridáme kečup, karí korenie alebo kurkumu, mandle, a podlejeme vodou. Dusíme asi 10 minút na miernom ohni.
Voňavé tofu podávame s hnedou ryžou a dozdobíme zeleninou.
Zdroj receptu: fitrecepty.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť.
Nejde do nej šľahačková smotana, maslo, margarín, cukor, tvaroh a ani kyslá smotana.
Z tofu sa dajú pripraviť aj výborné čipsy.