Šťavnatý karfiolový steak
Karfiol so zemiakovým pyré máme radi, ale čo tak karfiolový steak s mrkvovo-karfiolovým pyré, kokosovým mliekom a kurkumou?
Suroviny:
- 1 stredne veľký karfiol
- 4 mrkvy
- kokosové mlieko zmiešané v pomere 1:1 s vodou
- 1 čajová lyžička kurkumy
- soľ
- korenie
- kokosový olej
Postup:
Z karfiolu si najprv odkrojíme dva “steaky”. Viac nám z neho asi nevyjde. Zvyšky karfiolu odložíme bokom. Použijeme ich na kašu. Karfiolové plátky okoreníme čiernym korením, osolíme a z každej strany cca 2 minúty opečieme na kokosovom oleji. Ideálne je, ak máme panvicu, ktorá môže ísť do rúry. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia cca 20 minút. Kým sa nám šťavnaté steaky pečú v rúre, dáme do vody, zriedenej s kokosovým mliekom v pomere 1:1, variť zvyšné karfiolové kúsky a mrkvu nakrájanú na kolieska, aby sa nám čím skôr uvarila. Pridáme soľ a jednu čajovú lyžičku kurkumy. Dodá kaši neskutočne dobrú chuť a krásnu farbu. Kombinácia kurkumy a kokosového mlieka je čarovná. Po uvarení zlejeme cca polovičku tekutiny, aby kaša nebola riedka a zmixujeme ponorným mixérom. Radšej mlieko neskôr pridáme, ako keby sme mali mať kašu riedku.
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Fajnové mäso a zeleninový šalát ako vynikajúca kombinácia pre skvelý a chutný obed.
Táto bagetová roláda je skvelá na piknik.
Špenátová nátierka s garam masala
V tomto recepte je použité korenie garam masala.