Ryžové rezance s hovädzím mäsom
Ryžové rezance sú mojou obľúbenou minútkou, sú hotové do 10-tich minút a navyše sa takto šikovne zbavím zvyškov z chladničky, ktoré mi je ľúto vyhodiť.
Ingrediencie:
- ryžové rezance
- hovädzie rezančeky
- 2 mrkvy
- 1 stredne veľká cuketa
- 3 šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- mrazený hrášok
- olivový/kokosový olej
- 2 PL karí pasty
- 3 PL rybacej omáčky
- 3 PL sójovej omáčky
- 3 cm nastrúhaného zázvoru
- soľ, korenie
- 3 PL bieleho sézamu
Postup:
V miske si zmiešame olivový olej, rybaciu a sójovú omáčku, zázvor a mleté čierne korenie. Hovädzie rezančeky necháme marinovať v tejto zmesi minimálne 30 minút. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno, zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu v osolenej vode s 1 PL olivového oleja. Uvarené rezance precedíme cez sitko a prelejeme studenou vodou, aby sa nezlepili. Vo woku si na olivovom oleji orestujeme cesnak, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Hotové mäso preložíme z woku do misky. Na woku si orestujeme olivový olej, karí pastu a šalotky, pridáme zeleninu podľa tvrdosti (najprv hrášok, mrkvu a nakoniec cuketu). Do woku pridáme mäso a rezance a všetko premiešame. Nakoniec posypeme opraženými sezamovými semiačkami.
Zdroj: foodbloger.com