Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi
Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososovi, ale vieme využiť aj ryby, ktoré plávajú v našich riekach, potokoch či jazerách.
Čo budete potrebovať na jednu porciu
- cca 200 g pstruha – podľa výberu
- 100 g cukety
- 200 g batátov
- 100 g žltej alebo oranžovej papriky
- 100 g cibule
- 10 g cesnaku
- čerstvé bylinky – rozmarín, mäta, šalvia, petržlen
- cherry paradajky na ozdobenie
- soľ, korenie
- repkový olej
- 10 g prosciutta
Postup
Pstruha umyjeme, ak je potrebné zbavíme vnútorností, očistíme, osolíme, potrieme olejom zvnútra a naplníme čerstvými bylinkami. Zvonku ho potrieme rozdrveným cesnakom s olejom. Navrch nakladieme na kolieska nakrájanú cibuľu a plátok prosciutta. Takto pripraveného pstruha vložíme do alobalu, ktorý sme tiež jemne potreli olejom. Zabalíme.
Zeleninu, cuketu, batáty, papriku a červenú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, potrieme olejom, posolíme a premiešame spolu s bylinkami.
Pstruha v alobale a pripravenú zeleninu dáme na plech (na papier na pečenie) a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút. Potom pstruha rozbalíme a necháme ho dopiecť nezabaleného. Podávame s čerstvým šalátom, cherry paradajkami a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Ryby sú ideálnym jedlom na ľahkú večeru.
Tuniakový šalát s olivami a zrniečkami
Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov.
Ryžové guľôčky s mozzarelou a domácim chutney
Ak hľadáte spôsob, ako mať v práci kvalitné jedlo na obed, jednou z možností je navariť si ho doma a zobrať so sebou v dóze.