Placky z quinoy s mandľovým dipom
Pre všetkých, ktorí obľubujete placky rôznych druhov, foriem a chutí.
Potrebujeme pre 4 osoby
Na placky
- 250 g quinoy
- 1 väčší batát (sladký zemiak)
- 1 konzervu červenej fazule (200 – 400 g, podľa chuti)
- 2 stredne veľké červené cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 červenú papriku
- za hrsť petržlenovej vňate
- 1 čajovú lyžičku (sušeného) oregana
- 1 čajovú lyžičku mletej rasce
- šťavu z jedného citróna
- 1 čajovú lyžičku soli
Na mandľový dip
- 250 g surových mletých mandlí
- 1 strúčik cesnaku
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 120 ml vody
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
Postup
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a uvaríme aj sladký zemiak, ktorý následne roztlačíme ponorným mixérom. Červenú papriku a cibuľku nakrájame na maličké kocky a spolu s pretlačeným cesnakom opražíme na oleji dozlatista. Vo veľkej nádobe zmiešame všetky potrebné ingrediencie: uvarenú quinou, roztlačený a uvarený zemiak, opraženú papriku, cibuľu a cesnak, červenú fazuľu, petržlenovú vňať, koreniny a citrónovú šťavu. Keď máme všetko dostatočne premiešané, tvarujeme menšie placky, ktoré na rozohriatom oleji opečieme dozlatista. Konzistencia tohto pokrmu je trošku jemnejšia, s plackami je preto potrebné manipulovať opatrnejšie, aby sa vám na panvici nerozpadli.
A ako na mandľový dip? Veľmi jednoducho! Všetky potrebné ingrediencie dôkladne zmixujeme ponorným mixérom. Ak by bola konzistencia príliš hustá, pridáme ešte trošku vody.
Zdroj receptu: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravé a chutné fašírky na obed.
Aj vyprážané jedlá môžu byť zdravé.
Máte na záhrade veľa cukety? Pripravte si chutné placky.