Pečené kura s citrónom a cesnakom
"Variť ma učila moja mamička a babička – užili sme si pri tom veľa zábavy! Rada experimentujem a do tradičných receptov pridávam nové suroviny," povedala svetová tenistka Ana Ivanovič, autorka tohto receptu.
Počet porcií: 4
Čas na prípravu: 5 minút
Čas varenia: 45 – 50 minút
Suroviny
- 1,6 kg kuraťa
- 1 citrón
- 8 nelúpaných strúčikov cesnaku
- 10 g masla
- niekoľko štipiek bylín podľa chuti, napr. rozmarín, tymian alebo estragón
- 100 ml vína
Postup
Predhrejte rúru na 190 °C. Kura osušte, položte na pekáč, zvnútra okoreňte a zvonku pokvapkajte šťavou z citróna. Cesnak položte vedľa kuraťa na plech. Maslom potrite po povrchu o okoreňte. Do kuraťa vložte čerstvé byliny a podlejte vínom. Pečte v rúre 45 až 50 minút a potom nechajte 10 minút odstáť. Podávajte poliate výpekom a zeleninou podľa vlastného výberu.
http://www.whirlpool.sk/recepty/rury
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kuracie prsia na ázijský spôsob? S týmto receptom to hravo zvládnete.
Bio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami
Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.
Koláč s kuracím mäsom a zeleninou
Koláč chutí teplý i studený.