Parmezánové aloo gobi
Potom som ochutnala aloo gobi a zamilovala sa do karfiolu.
Čo potrebujete
- 1 stredne veľký karfiol
- 4 stredne veľké zemiaky alebo 6 menších
- 1 veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenučké plátky
- 4 klinčeky rozdrvené v mažiariku
- čierne korenie rozdrvené v mažiariku
- koriandrové semiačka rozdrvené v mažiariku
- 2 ČL kumínu
- 2 ČL mletého zázvoru
- karí korenie
- korenie Tikka Massala
- šťavu z jedného citróna
- soľ
- parmezán podľa chuti a kyslá smotana, ak ju máte radi
Postup
Zemiačiky uvarte v šupke. Kým sa varia, karfiol dobre umyte a rozdeľte na drobné ružičky. Tiež ho uvarte (nerozvarte). Uvarené (nie rozvarené) zemiaky nechajte vychladnúť a zbavte šupky. Nakrájajte na kocky. Na oleji opražte cibuľu, pridajte cesnak, potom zemiaky a karfiol. Prisypte koreniny, osoľte. Keď sa premiešajú chute a zemiačiky sa mierne opečú, odstavte z plameňa, prilejte citrónovú šťavu a ochuťte parmezánom (aloo gobi chutí výborne aj bez parmezánu). K tomu pridajte už len šalátik.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2012_05_01_archive.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
V poslednej dobe veľa experimentujem s cviklou.
Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku
Cesnak skvelo posilňuje imunitu a v kuchyni je nezastupiteľnou koreninou.
Tiež ste si nejeden raz pochutili na skvelom krémovom rizote a myslíte si, že takto ho dokáže pripraviť len zdatný taliansky šéfkuchár?