Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou
Tip na výborný a rýchly zeleninový obed. Vytvorte si krásne jedlo, plné nádherných chutí a zdravých fytonutrientov.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie:
- 280 g cestovín z tvrdenej pšenice v suchom stave
- 200 g paradajok
- 800 g tekvice hokaido
- 120 g rukoly
- 15 g cesnaku
- 10 g extra panenského olivového oleja
- sušený, alebo čerstvý tymian
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Očistíme si zeleninu, najvhodnejšia je tekvica hokaido. Na ohriaty olej vsypeme na menšie kocky nakrájanú tekvicu a pod pokrievkou opekáme asi 5 minút. K tekvici pridáme rozkrojené cherry paradajky, cesnak nakrájaný na plátky, osolíme, pridáme tymián (môže byť aj čerstvý) a dusíme ešte asi 5 minút. Na záver zmiešame s lístkami rukoly, ktoré sme potrhali. Pridáme k cestovinám, ktoré sme uvarili al dente a podávame.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tento týždeň sme pre vás pripravili výborný recept plný zdravých ingrediencií.
Domáce zemiakovo-batátové gnocchi
Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo. Sú bežne dostupné i na našom trhu.
Celozrnné cestoviny s baklažánom a mozarellou
Jednoduchý recept, z málo ingrediencií, rýchle, zdravé a sýte jedlo aj pre veľkých jedákov.