Bryndzový slaný koláč so špargľou
Špargľová a bryndzová sezóna je v plnom prúde. Keď neviete, čo s nimi, vyskúšajte tento skvelý fit koláč.
Tvarohové cesto je samo o sebe zárukou, že už týmto získate kvalitné bielkoviny a tento koláč nebude príliš múčny. Jeho príprava je absolútne nenáročná. Hotový ho máte do 30 minút. Vhodný je na raňajky, aj na obed a rozhodne aj na večeru, najmä po kvalitnom tréningu.
Suroviny
Pre malý plech. Ak chcete veľký, zdvojnásobte všetky suroviny.
Cesto:
-
100g hrudkového tvarohu
-
150g špaldovej múky
-
3 PL acidofilného mlieka
-
3 PL oleja
-
1 balenie práška do pečiva / 1 PL kvások
-
štipka soli
Plnka:
-
125g bryndze
-
50g bieleho jogurtu
-
1 vajco
-
štipka kurkumy
-
špargľa
Postup:
1. Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame a vypracujeme bochník. Ten si rozvaľkáme na tenké cesto, cca 1 cm.
2. Na plech položíme papier na pečenie a na to rozložíme cesto.
3. V druhej miske si zmiešame všetky ingrediencie na plnku a vylejeme na cesto. Rozotrieme rovnobežne. Konzistencia plnky by mala byť tuhšia, aby plnka ostala na ceste a nevylievala sa, či "nerozutekala" príliš.
4. Špargľu umyjeme, odrežeme končeky a prekrojíme na polovice. Ja ju vždy na pár minút obvarím, aby nebola suchá. Poukladáme na vrch plnky.
5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme zhruba 25 minút na 180 stupňov.
Chcete viac inšpirácii?
Viac receptov a inšpirácii nielen k stravovovaniu, ale aj k zdravému životnému štýlu nájdete u mňa na instagrame. Sledujte môj instagramový profil @janasimkovic. Denne tam motivujem množstvo ľudí. Budem rada, ak sa ku mne pridáte.
Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.eshop.cvicte.sk.