Žiadny suchár alebo špaldové vláčne muffiny
Na muffinoch mi väčšinou vadí, že su suché a trúsia sa. A ešte to, že sú zbytočne presladené.Tak mám konečne také, ktoré sú vláčne, priam šťavnaté a chutia všetkým :)
4. MAR 2018
Suroviny:
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 100 g kokosového cukru
- 125 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 250 g mrazených malín
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 2 banány
- štipka soli
Postup:
- V jednej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, kokosový cukor a štipku soli.
- V druhej miske si vidličkou roztlačíme banány na kašu. Pridáme roztopené maslo a vajíčka. Všetko spolu premiešame a postupne primiešame k zmesi s múkou.
- Pridáme nakrájanú čokoládu na malé kúsky a mrazené maliny.
- Pokiaľ je celá zmes príliš tuhá, prilejte postupne cca 1 dcl rastlinného mlieka. Aby nám vznikla vláčna zmes.
- Nadávkujeme muffinové košíčky na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov zhruba 25 minút.
Dobrú chuť!
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)